Thursday, May 11, 2017

GO BACK, Πανελλήνιες, GO BACK

Και αφού έγραψα το πικρό αστείο στον τίτλο, να πάω κατευθείαν στα σοβαρά. Μια ερώτηση έχω μόνο προς αυτόν τον κύριο που είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας: «Τα παιδιά, ρε; Τώρα βγαίνεις και κοροϊδεύεις μες τη μούρη τα παιδιά;»
Θα καταργήσει, είπε, τις πανελλήνιες. Και την επόμενη μέρα ο υπουργός Παιδείας, ο Γαβρόγλου, που καθόταν δίπλα του, έδωσε συνέντευξη και είπε πως ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ πώς θα γίνει αυτό.
Θα μειωθούν οι μαθητές στις τάξεις, θα καταργηθεί το φροντιστήριο ως τόπος μάθησης, θα διοριστούν καθηγητές, είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και την επόμενη μέρα ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως ούτε αυτά ξέρουν πώς θα γίνουν, και για τους διορισμούς καθηγητών δεν ξέρει τον αριθμό.
«Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο επεκτείνεται το πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, σε κάθε απομακρυσμένο χωριό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας» είπε αυτός ο κύριος που είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και την επόμενη μέρα ο Γαβρόγλου εξήγησε πως εννοούσαν ότι θα βάλουν το ολοήμερο σε κάποια λίγα σχολεία σε ακριτικές περιοχές που δεν υπάρχει. Αλλά για να πάει το παιδί σε ολοήμερο παραμένει ο όρος ότι πρέπει είτε να δουλεύουν και οι δυο γονείς του είτε να έχουν κάρτα ΟΑΕΔ αν είναι άνεργοι είτε να προέρχονται από ευπαθείς ομάδες. Οπότε σε όσες οικογένειες δουλεύει ένας γονιός ή δουλεύουν και οι δύο αλλά ο ένας δουλεύει «μαύρα», το ολοήμερο να το ξεχάσουν.
Δεν έχει λογική το να συζητάμε, όπως κάνουν πολλοί, το δήθεν σύστημα που σκέφτεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπαίνουν όλοι στην τριτοβάθμια χωρίς εξετάσεις τάχα ή να μπαίνουν με τον βαθμό του σχολείου (ώστε οι καθηγητές με τους γονείς να «σκοτώνονται» για τους βαθμούς των παιδιών).
Δεν έχει λογική, επειδή αν προσέξετε τις δηλώσεις του κυρίου που είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας, είπε ότι «τα σχεδιάζουν» όλα αυτά. Και την επόμενη μέρα ο Γαβρόγλου είπε πως αυτά τα σχεδιάζουν σε βάθος τριετίας.
Σε τρία χρόνια θα έχουμε 2020. Ο ΣΥΡΙΖΑ όλα δείχνουν πως δεν θα είναι κυβέρνηση. Οπότε λένε ότι να’ναι, σιγά μην το εφαρμόσουν. Μετά θα λένε «αν ήμασταν κυβέρνηση, θα το εφαρμόζαμε».
Βγαίνουν, δίνουν μια συνέντευξη τύπου, κάνουν ντόρο, γεμίζουν το web με τίτλους: «Καταργούνται οι πανελλήνιες», πουλάνε ελπίδα και περιμένουν να πάρουν μερικές ψήφους παραπάνω.
Εντάξει, κοροϊδεύουν τα παιδιά για να το πετύχουν. Ε, και;




No comments:

Post a Comment