Monday, March 06, 2017

Ένα άλλο ανθρώπινο είδος

Έχω μια θεωρία, που επιβεβαιώνεται καθημερινά εδώ και δυο χρόνια και θέλω να την μοιραστώ μαζί σας. Η τελευταία της επιβεβαίωση ήρθε πριν λίγες μέρες, με τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου. Ο οποίος δήλωσε, για πρόσφατη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι με την συνέντευξή του παραχώρησε «διαπιστευτήρια υποταγής στους δανειστές».
Εγώ δεν ξέρω τι θα κάνει ο Μητσοτάκης αν και όταν κυβερνήσει – δεν είμαι μάντης. Ξέρω όμως ότι όταν είσαι εκπρόσωπος της τωρινής κυβέρνησης που εκχώρησε την δημόσια περιουσία της χώρας για 99 χρόνια!!! (μέχρι το 2115, αρχές του 22ου αιώνα) στους δανειστές, το να δηλώνεις επαναστάτης και να λες ότι οι αντίπαλοί σου είναι υποταγμένοι απλώς δεν είναι φυσιολογικό. Δεν μπορεί δηλαδή οποιοσδήποτε άνθρωπος να το ξεστομίσει αυτό, και μάλιστα απόλυτα ψύχραιμος, σοβαρός, φαινομενικά σίγουρος γι’ αυτό που λέει.
Όπως δεν μπορεί με όλο αυτό που ζούμε να βγαίνει υπουργός και να λέει ότι του δίνουν συγχαρητήρια για τις νέες υπέρογκες εισφορές οι εργαζόμενοι, και ότι θέλουν να πληρώνουν και παραπάνω εισφορές στο κράτος. Δεν μπορεί να βγαίνει υπουργός και να λέει πως δεν υπάρχουν πια στην Ελλάδα άνθρωποι που ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια. Δεν μπορεί να βγαίνει υπουργός και να λέει πως οι πρόσφυγες απλώς λιάζονται στις πλατείες. Δεν μπορεί να βγαίνει υπουργός και να λέει πως κόβει ώρες από βασικά μαθήματα στο δημοτικό, με συνέπεια να κάνουν λιγότερες ώρες μάθημα τα παιδιά στην Ελλάδα απ’ ότι στα σχολεία της Αφρικής, επειδή «τα κουράζουμε τα παιδιά» και δεν πρέπει να κουράζονται. Δεν μπορεί να βγαίνει υπουργός και να αποκαλεί τα μάρμαρα του Παρθενώνα «Ελγίνεια» και να απολύει την Αμάλ Κλούνι (την οποία δεν πλήρωνε το κράτος, αλλά Έλληνας του εξωτερικού) επειδή λέει δεν πρέπει, τάχα να κυνηγήσουμε το θέμα δικαστικά για να μην χάσουμε στο δικαστήριο (σημειωτέον, ότι οι Άγγλοι δεν διαθέτουν καν επίσημο χαρτί για την ιδιοκτησία τους). Δεν μπορεί να υπογράφει την παραχώρηση των αεροδρομίων ένας υπουργός που ωρυόταν εις βάρος της παραχώρησης, αλλά τώρα τα παραχωρεί ο ίδιος «με πολύ πόνο» όπως λέει, και μετά βγαίνει και υπόσχεται, πριν λίγες μέρες, με την χώρα στον γκρεμό, όχι μόνο 13η αλλά και 14η σύνταξη!
Έχω λοιπόν μια θεωρία, εγώ που έχω σε άθλια εκτίμηση τους περισσότερους από τους παλιούς πολιτικούς που πέρασαν από την χώρα από το 1981 ως και το 2014. Η θεωρία μου είναι ότι οι υπουργοί αυτής εδώ της κυβέρνησης δεν μοιάζουν με τους παλιούς. Οι υπουργοί αυτής εδώ της κυβέρνησης, οι άνθρωποι που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξεστομίσουν το οτιδήποτε, όσο κι αν αυτό προσβάλλει την στοιχειώδη λογική, όσο κι αν αυτό που δηλώνουν είναι αντίθετο με όσα βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια, ανήκουν σε διαφορετικό ανθρώπινο είδος. Είναι σαν το ανέκδοτο που μπαίνει η γυναίκα στην κρεβατοκάμαρα, βλέπει τον άντρα της επί το έργον με άλλη γυναίκα κι εκείνος ατάραχος της λέει: «δεν είναι αυτό που νομίζεις» και σηκώνεται όρθιος, ψύχραιμος, για να την πείσει ότι της λέει αλήθεια.
Διαφορετικό ανθρώπινο είδος. Δεν είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, έχουν μια τελείως διαφορετική ψυχοσύνθεση από όλους που είχαμε δει στο παρελθόν.
Διαφορετικό ανθρώπινο είδος. Ένα είδος που καλό είναι να αρχίσει να μας φοβίζει.

No comments:

Post a Comment