Wednesday, February 22, 2017

Δηλαδή, τι καλύτερο να περιμένει κανείς από την Φώφη;

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η έκπληξη διαφόρων ανθρώπων από την δήλωση της Φώφης Γεννηματά: "Εμάς μας συμφέρει. Τη χώρα ίσως δεν θα συμφέρει. Δεν μπορεί όμως να είμαστε μονίμως εμείς η υπεύθυνη δύναμη, αυτοί που βάζουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το παραταξιακό". Την δήλωση την έκανε σχολιάζοντας ότι αν οι εκλογές δεν βγάλουν αυτοδυναμία, εκείνη θα αρνηθεί να κάνει κυβέρνηση μόνο με την ΝΔ, και θα επιμείνει να μπει μέσα και ο ΣΥΡΙΖΑ – κι αν δεν τα βρουν, όπως είναι βέβαιο, ας γίνουν νέες εκλογές με απλή αναλογική, η οποία συμφέρει το κόμμα της, κι ας μην συμφέρει τη χώρα.
Ξαναλέω, λοιπόν: πού είναι το περίεργο; Μιλάμε για μία αρχηγό κόμματος η οποία μόλις τελείωσε το πανεπιστήμιο προσελήφθη στην Εθνική Τράπεζα, στα 22 της, η οποία είναι παιδί του κομματικού σωλήνα στον οποίο προχώρησε λόγω του επωνύμου του πατέρα της και η οποία μας κοροϊδεύει κανονικά: συνταξιοδοτήθηκε από την Εθνική λόγω του σημαντικού προβλήματος που πέρασε με την υγεία της (ο λόγος που δεν πληρώνεται την σύνταξη είναι επειδή πληρώνεται ως βουλευτής) αλλά ξαφνικά μπορεί μια χαρά να δουλεύει όλη μέρα ως αρχηγός κόμματος, ενώ στην Εθνική δεν μπορούσε να δουλεύει. Προσοχή, δεν λέω ότι κακώς συνταξιοδοτούνται όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, λέω ότι αν με το καλό ξεπέρασε το πρόβλημά της θα μπορούσε μια χαρά να επιστρέψει στην δουλειά της, η οποία σίγουρα είχε λιγότερες απαιτήσεις από την δουλειά του αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος.
Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, η δήλωσή της ότι είναι πρόθυμη να στείλει τη χώρα σε νέες εκλογές, αφού συμφέρει το κόμμα, είναι απολύτως αναμενόμενη.
Όπως είχε γράψει ο Μανόλης Αναγνωστάκης: "Δεν έφταιγεν ο ίδιος. Τόσος ήτανε".

No comments:

Post a Comment