Saturday, September 17, 2016

To Νόμπελ, επιτέλους, στην Ελλάδα

Νιώθω μια ανατριχίλα καθώς σας γράφω, σήμερα. Ένα ιερό δέος.
Γιατί είναι μεγάλη η χαρά, να έχεις μια Ελληνίδα υποψήφια για το Νόμπελ των Μαθηματικών (λέγεται Abel Prize). Δεν έχει κατατεθεί ακόμα επισήμως η υποψηφιότητα, αλλά ετοιμάζεται. Και η υποψήφιά μας για φέτος δεν είναι άλλη από την καθηγήτρια του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υπουργό κυρία Θεανώ Φωτίου.
Που δήλωσε: «πρέπει να είσαι απόφοιτος του Χάρβαρντ για να καταφέρεις να επιβιώσεις με 200 ευρώ το μήνα. Αν σου δίνουμε όμως 70 ευρώ κάρτα, η οποία είναι προπληρωμένη για τρόφιμα, που τα παίρνεις από οποιοδήποτε μαγαζί, δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια, δηλαδή αυτό που έχει ανάγκη μια οικογένεια, και σου δίνουμε, εφόσον δεν έχεις σπίτι, 70 ευρώ επιδότηση ενοικίου. Δηλαδή μία λογική σε είδος και όχι σε χρήμα. Όταν φτάνεις σε τόσο μικρά επίπεδα επιδοματικά, όπως είναι σήμερα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα 200 ευρώ, οι παροχές σε είδος μπορούν να σε κάνουν να επιβιώσεις. Οι παροχές σε χρήμα θα σε καταστρέψουν. Γιατί, όπως είπα και πριν, είναι αδύνατον να επιβιώσεις με 200 ευρώ, ενώ αυτά που σας είπα μόλις πριν είναι 150 ευρώ. Και μπορείς να επιβιώσεις, πολύ δύσκολα αλλά μπορείς».
Είναι μια συγκλονιστική ανακάλυψη, είναι η κατάργηση των Μαθηματικών όπως τα ξέραμε από παιδιά.
Με 200 Ευρώ το μήνα στο χέρι, θα καταστραφείς. Αλλά με 150 Ευρώ το μήνα σε κουπόνια που θα σου δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς να ζήσεις. Ναι, το 150 μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το 200, αρκεί να πιστεύεις στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ευχαριστώ, κυρία Θεανώ Φωτίου. Νιώθω πολύ περήφανος που είστε υπουργός και ορίζετε το παρόν και το μέλλον του τόπου μου.



No comments:

Post a Comment