Friday, July 22, 2016

Σαδομαζοχιστές, αιθεροβάμονες και κάποιοι άλλοι

Σήμερα σκεφτόμουν πόσο χρήσιμα είναι τα βασικά Μαθηματικά. Ας πούμε η πρόσθεση και η αφαίρεση. Είναι πολύ χρήσιμα όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τύπους που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες… Πριν όμως περάσω στα μαθηματικά, να σας πω ότι οι υποστηρικτές της απλής αναλογικής στην Ελλάδα χωρίζονται κατά την γνώμη μου σε τρεις κατηγορίες.
Η πρώτη κατηγορία είναι οι αιθεροβάμονες. Αυτοί που έχουν μια θεωρητική άποψη και, ότι κι αν συμβαίνει γύρω τους, δεν την αλλάζουν. Η άποψη, γι’ αυτούς είναι περίπου σαν την θρησκεία. Σου λένε: πρέπει να εκπροσωπείται στις εκλογές με απόλυτη ακρίβεια η βούληση του λαού, άρα χρειαζόμαστε απλή αναλογική. Ποιος να διαφωνήσει με αυτό, θεωρητικά; Μόνο που αυτά ισχύουν σε ομαλές συνθήκες. Βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα σε ομαλές συνθήκες; Όταν η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε μία από τις δυσκολότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, το να διακινδυνεύεις να μείνει ακυβέρνητη λέγοντας: «δεν φταίω εγώ, ο λαός το αποφάσισε» είναι εγκληματικό.
Η δεύτερη κατηγορία είναι οι σαδομαζοχιστές. Αυτοί που ξέρουν ότι με την απλή αναλογική αν γίνουν εκλογές αύριο το πρωί η χώρα θα καταστραφεί, αλλά γουστάρουν. Γιατί γουστάρουν; Επειδή έχουν απηυδήσει τόσο πολύ με τους συμπατριώτες τους Έλληνες και τον τρόπο που ψηφίζουν, ώστε λένε «δεν πειράζει, έτσι, για να μάθουμε, να υποφέρουμε κι άλλο όλοι μαζί, μας αξίζει».
Πριν πάω στην τρίτη κατηγορία, ας μιλήσουμε με απλά μαθηματικά.
Οι κ.κ Τσίπρας και Καμένος ήθελαν λοιπόν να φέρουν την απλή αναλογική. Έχουν εξηγήσει ότι με την ΝΔ δεν μπορούν να συνεργαστούν. Έχουν εξηγήσει, και είναι προφανές, ότι με την Χρυσή Αυγή δεν μπορούν να συνεργαστούν. Το ΚΚΕ έχει εξηγήσει ότι δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί μαζί τους. Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου, τα ποσοστά ΝΔ, ΧΑ και ΚΚΕ ήταν αθροιστικά στο 40%. Οπότε, για να υπάρξει κυβέρνηση «προοδευτική» όπως την ορίζουν οι Τσίπρας-Καμένος, πρέπει να κυβερνήσουν μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ και η Ένωση Κεντρώων του κ. Λεβέντη, που αθροιστικά ξεπερνούν μετά βίας το 50% και τα πέντε κόμματα μαζί.
Το πόσο εφικτή είναι αυτή η συνεργασία φάνηκε και χτες στην Βουλή, όπου ο κ. Καμένος σκυλοβρίστηκε με την κυρία Γεννηματά, όπως έχει «σκοτωθεί» και με τον κ. Θεοδωράκη. Φάνηκε και τα τελευταία δύο χρόνια, που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν έχουν σταματήσει να λένε πόσο βρωμερό είναι το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα τα πιο γνωστά στελέχη του, και πόσο βουτηγμένο στην διαπλοκή είναι το Ποτάμι. Φαίνεται κυρίως από το ότι αυτά που υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι σε πολλά θέματα είναι τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που υποστηρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Μετά από όλα αυτά τα ωραία, ήρθαν χθες οι Τσίπρας-Καμένος να μας πουν ότι πρέπει να περάσει η απλή αναλογική για να τα βρουν και να κυβερνήσουν όλοι μαζί, αρκεί να μην φύγουν οι ίδιοι από την εξουσία. Αν δεν τα βρουν και η μισοτελειωμένη χώρα μείνει ακυβέρνητη και τελειώσει για τα καλά, τι να κάνουμε, shit happens.
Η τρίτη κατηγορία υποστηρικτών της απλής αναλογικής είναι οι αδίστακτοι.


No comments:

Post a Comment