Monday, November 04, 2013

Αν δεν απολογηθείς, σημαίνει πως δεν έγινε ποτέ

Υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο από τις φασιστικές απόψεις που εκφράζει μια μειοψηφία μητροπολιτών της ελληνικής Εκκλησίας (ευτυχώς εδώ στην Κρήτη δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα).

Υπάρχουν τα επαναλαμβανόμενα, σε Ελλάδα και Κύπρο φαινόμενα παιδεραστίας, με τελευταία αποκάλυψη στην Κύπρο για έναν ιερέα που ασελγούσε πάνω στην θετή του κόρη από τα 4 ως τα 9 της χρόνια:http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=139247&catid=31

Και υπάρχει και η απόλυτη σιωπή της επίσημης Εκκλησίας (όταν δεν καλύπτονται τα περιστατικά από ανώτερους ιερείς). Ποτέ δεν θυμάμαι να έχει βγει ο αρχιεπίσκοπος, π.χ., είτε με δηλώσεις είτε με έρευνες που θα οδηγούσαν σε αποτελέσματα, για να εξαφανίσει αυτά τα καθάρματα - δήθεν ιερείς - από την Εκκλησία. Να τα εξαφανίσει με λόγια (τουλάχιστον) που θα παρέπεμπαν σε μανία βγαλμένη από την Παλαιά Διαθήκη.

Ο λόγος είναι απλός. Η Εκκλησία είναι καθεστώς. Και τα καθεστώτα έχουν μάθει να μην απολογούνται.Μόνο να συγκαλύπτουν ή, στην καλύτερη περίπτωση, να παριστάνουν πως αγνοούν.
Ναι, υπάρχουν υπέροχοι, φωτισμένοι ιερείς. Αλλά απέναντι σε τέτοια εγκλήματα η παρουσία τους δεν είναι αρκετή για να καθαγιάσει το καθεστώς.

No comments:

Post a Comment