Monday, June 10, 2013

Υπάρχει λόγος...

Διαβάζω σε αυτό το ρεπορτάζ (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=214401&catid=9) ότι "το σημαντικό για τους αναλυτές είναι ότι δημοσκοπικά και οπαδοί από τα κόμματα του αριστερού χώρου επιλέγουν να κινηθούν προς τη Χρυσή Αυγή".
Και απορώ σε ποιον αιώνα βρίσκονται οι αναλυτές και οι δημοσιογράφοι.
Πιστεύουν στ' αλήθεια ότι υπάρχουν πια πολλοί "οπαδοί" στα κόμματα; Είναι προφανές ότι υπάρχουν απλώς άνθρωποι που τα ψηφίζουν, για τους δικούς τους λόγους, και αλλάζουν γνώμη ημέρα με την ημέρα.
Πιστεύουν οι αναλυτές ότι το 6-9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται να μετακινούνται προς την Χρυσή Αυγή έχουν αριστερή ιδεολογία; Ή ότι το 14% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που εμφανίζονται να μετακινούνται προς την Χρυσή Αυγή είναι σοσιαλδημοκράτες;
Επειδή δεν πιστεύω πως οι παραπάνω εξηγήσεις οφείλονται σε χαμηλό IQ, νομίζω πως ο λόγος που επιμένουν σε τέτοιες ξεπερασμένες αναλύσεις είναι ότι, για να πουν την αλήθεια για το σήμερα, πρέπει να πουν την αλήθεια και για το χθες. Ότι δηλαδή και τα προηγούμενα 10-15 χρόνια οι οπαδοί ήταν ελάχιστοι. Δεν υπήρχαν νεοδημοκράτες και πασόκοι, πια. Υπήρχαν: α) βολεμένοι που ψήφιζαν ένα από τα 2 κόμματα χωρίς να τους ενδιαφέρει η πολιτική τοποθέτηση, απλώς η διατήρηση των κεκτημένων (ή η ελπίδα για να κερδίσουν κάτι), και β) φοβισμένοι, που ψήφιζαν ένα από τα 2 κόμματα επειδή φοβόντουσαν τι θα συνέβαινε αν επικρατούσε το άλλο, που δεν τους γέμιζε το μάτι.
Όμως όποιος αναλυτής βγει στην τηλεόραση ή στις εφημερίδες και κάνει αυτή την ανάλυση θα γίνει αυτομάτως αντιπαθής στο κοινό, που δεν θέλει να ακούει οτιδήποτε αρνητικό για τον εαυτό του, οπότε η δουλειά του αναλυτή θα κινδυνεύσει, οπότε ""το σημαντικό για τους αναλυτές είναι ότι δημοσκοπικά και οπαδοί από τα κόμματα του αριστερού χώρου επιλέγουν να κινηθούν προς τη Χρυσή Αυγή".  

No comments:

Post a Comment