Wednesday, January 22, 2014

Πώς να γίνεις αντιπαθής σε πολύ κόσμο μέσα σε 700 λέξεις



Το σημερινό κείμενο αποτελεί μια εκδήλωση φρίκης απέναντι στο τελευταίο κολπάκι της κυβέρνησης. Θα το ξεκινήσω λίγο ανάποδα, δηλώνοντας πως δεν μου είναι πολιτικά συμπαθής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με τον κ. Τσίπρα έχουμε ακριβώς την ίδια ηλικία (φέτος κλείνουμε τα σαράντα) και, κοιτώντας τον, θα ήθελα να έβλεπα έναν άνθρωπο που εκφράζει τη γενιά μου. Αντ’ αυτού βλέπω έναν άνθρωπο που είναι ο ορισμός του παιδιού του κομματικού σωλήνα, που δεν έχει εργασθεί ώστε να αποκτήσει περγαμηνές και εμπειρίες από την δουλειά του, που έχει κάνει μόνο καριέρα συνδικαλιστή από τον καιρό που ήταν μαθητής στο σχολείο, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως καταληψίας και στη συνέχεια αναρριχήθηκε μέσα στο κόμμα του και πήρε την εξουσία μέσω «δαχτυλιδιού» από τον Αλέκο Αλαβάνο, περίπου όπως την πήρε και ο Γιώργος Παπανδρέου από τον Κώστα Σημίτη.
Πέραν του τρόπου απόκτησης της εξουσίας στο κόμμα του και της διαδρομής του, που δεν εκφράζει τη γενιά μου, διαφωνώ και σε πάρα πολλά απ’ όσα υποστηρίζει και υπόσχεται στους πάντες. Μου μοιάζουν τόσο λαϊκίστικα που θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές του Ανδρέα Παπανδρέου (μόλις δημιούργησα κι άλλες αντιπάθειες, το ξέρω) – μόνο που υπάρχει μια μεγάλη διαφορά, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν λαϊκιστής τον καιρό που το δανεικό χρήμα έρεε, ενώ ο κ. Τσίπρας είναι λαϊκιστής τώρα που δεν υπάρχει σάλιο στη χώρα. Άλλο είναι να ποντάρεις πολιτικάντικα στις ανάγκες του φτωχού που θέλει να ζήσει μεγάλη ζωή και άλλο να ποντάρεις πολιτικάντικα στις ανάγκες του κατεστραμμένου που θέλει να βρει τρόπο να επιζήσει. Το δεύτερο είναι πολύ πιο επικίνδυνο για την χώρα.
Οπότε, δεν περίμενα ποτέ ότι θα έγραφα ένα άρθρο για να υπερασπιστώ τον κ. Τσίπρα. Μέχρι που ήρθε στην Νέα Δημοκρατία η φαεινή ιδέα να επιτεθεί στον κ. Τσίπρα όχι για τις απόψεις του, αλλά για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις που ίσως έχει! Πιο συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως ο κ. Τσίπρας είναι άθεος. Και η ΝΔ, που δηλώνει τάχα πως είναι σοβαρό ευρωπαϊκό και προοδευτικό κόμμα, δεν έχασε χρόνο. Εξέδωσε ανακοίνωση, απαιτώντας από τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό αν πιστεύει στον Θεό ή όχι, και ευχήθηκε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθόδοξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος. 
Αυτό που θα ήθελα να πω εγώ, διατηρώντας την ψυχραιμία μου όσο μπορώ, είναι το εξής: έχουμε τρελαθεί τελείως; Αρχίσαμε να ζητάμε πιστοποιητικά θρησκευτικών φρονημάτων τώρα; Έχουμε λύσει όλα μας τα επίγεια προβλήματα ώστε να κοντραριζόμαστε για το επέκεινα; Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να είναι με τα σωστά του και να πιστεύει ότι μπορεί ο κ. Τσίπρας επειδή είναι άθεος να θέλει να εκδικηθεί τους Χριστιανούς ορθόδοξους; (βάζοντάς τους φόρο, όπως είχε προτείνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης). Υπάρχει κανείς που πιστεύει πως στο άμεσο μέλλον οι κόντρες μεταξύ των πτωχευμένων Ελλήνων θα διεξαχθούν στο θρησκευτικό πεδίο – όσοι πιστεύουν από τη μία πλευρά και όσοι δεν πιστεύουν από την άλλη; Ή μήπως, παίζει ρόλο το τι δηλώνει ο καθένας πως πιστεύει;. Αν, ας πούμε, ο κ. Τσίπρας δηλώνει άθεος είναι κατακριτέος, ενώ ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, επιφανές στέλεχος της ΝΔ που τοποθετήθηκε από το πουθενά διευθυντής του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» και πιάστηκε να τα παίρνει είναι εξαιρετικός κύριος, επειδή δηλώνει πως πιστεύει στον Θεό και η αλήθεια θα λάμψει; Μήπως να βάλουμε στην κουβέντα μας έναν άλλο πεντακάθαρο κύριο, τον κ. Τσοχατζόπουλο, που έκανε δωρεές εικόνες σε εκκλησίες; Θρήσκος κι αυτός. Όπως και τόσοι άλλοι κλέφτες και απατεώνες που μπορεί να τους ξέρουμε και στην προσωπική μας ζωή, και να μας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι (σε μας που πιστεύουμε) όταν τους βλέπουμε να πηγαίνουν στην εκκλησία. Βαθύτατα θρησκευόμενοι και αυτοί οι κύριοι. Άρα ακίνδυνοι. Επικίνδυνος είναι μόνο όποιος δηλώνει πως δεν πιστεύει, σύμφωνα με τη ΝΔ.
Η τρίτη από τις δέκα εντολές λέει να μην χρησιμοποιείς το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω. Ας κάνουν τον κόπο εκεί στη ΝΔ, που ισχυρίζονται ότι πιστεύουν, να την ξαναδιαβάσουν.

No comments:

Post a Comment