Monday, January 30, 2017

Μπορούν να πετάξουν και διαστημόπλοιο

Ο σημαντικός - και συμπαθέστατος, έχω πάει πριν χρόνια σε παρουσίαση βιβλίου του στα Χανιά - Έλληνας συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Χρήστο Κυθρεώτη στον «Αναγνώστη» (http://bit.ly/2jJytkZ) απάντησε ως εξής για το τι θα άλλαζε στην Ελλάδα: «Η μεγάλη αδυναμία της χώρας είναι η προχειρότητα, και το συμπέρασμα στο οποίο οδήγησε εμένα είναι ότι η δική μου συνεισφορά σε μια «επανάσταση» θα ήταν να κάνω καλά τη δουλειά μου».
Αυτό πιστεύω απολύτως κι εγώ – ότι οι μεγάλες επαναστάσεις είναι αυτές που γίνονται μέσα μας, όταν αποφασίζουμε να διορθώσουμε ότι στραβό κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Μια χώρα με ευσυνείδητους πολίτες δεν έχει ανάγκη πολιτικούς «μάγους» και «σωτήρες», διότι σώζεται από τους ίδιους τους ανθρώπους της, καθημερινά. Είδαμε πόσο καλά τα πήγαν όλοι οι σωτήρες στο παρελθόν και πόσο καλά τα πηγαίνουν σήμερα οι σωτήρες της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου.
Προχειρότητα, λοιπόν. Αυτό σκεφτόμουν όσο διάβαζα την τελευταία τεράστια - και επικίνδυνη - ανοησία του υπουργείου Παιδείας, που έχει ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις. Την εγκύκλιο μέσω της οποίας ορίζει την «Θεματική Εβδομάδα για το σώμα και την ταυτότητα» στα Γυμνάσια της χώρας (http://www.iep.edu.gr/index.php/el/fakelos-ekpaideftikoy-ylikoy-2016-2017). Εκεί όπου ορίζονται ως αντικείμενο της θεματικής εβδομάδας, μεταξύ άλλων, οι έμφυλες ταυτότητες. Εγώ συμφωνώ πως οι έμφυλες ταυτότητες είναι πολύ σημαντικό θέμα για να ενημερωθούν και οι Έλληνες μαθητές και οι γονείς τους. Μόνο που για να συζητήσεις για γκέι και τρανσέξουαλ ταυτότητες χρειάζεσαι δύο πράγματα: κοινό ώριμο για να ακούσει και εξειδικευμένους ομιλητές.
Τα παιδιά του Γυμνασίου, ειδικά της πρώτης τάξης που έχουν μόλις τελειώσει το δημοτικό αλλά και της δευτέρας Γυμνασίου, ποιος έκρινε ότι είναι έτοιμα να ακούσουν στο σύνολό τους για το θέμα; Διότι ανάμεσά τους μπορεί να υπάρχουν και πιο ώριμα παιδιά, αλλά και πολλά παιδιά που δεν έχουν ακόμα μπει βιολογικά στην εφηβεία, και δεν μπορούν να διαχειριστούν μια τέτοια κουβέντα. Και κυρίως, αυτοί οι Έλληνες καθηγητές πόσες γνώσεις πρέπει να έχουν επιτέλους για να διδάσκουν στο ελληνικό σχολείο; Μήπως να τους βάλουμε να πιλοτάρουν και διαστημόπλοια, ή να κάνουν εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς; Διότι, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου, «στις μαθησιακές δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνονται εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, εικαστικές δραστηριότητες, προβολή ταινιών με σχετικό περιεχόμενο που πλαισιώνεται με συζήτηση ή άλλη δράση, σύντομα βιωματικά εργαστήρια με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών του σχολείου».
Από πού έχει μάθει ο Έλληνας καθηγητής να κάνει όλα τα παραπάνω, ειδικά για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως οι έμφυλες ταυτότητες; Ακόμα κι αν δεν διδάξει ο ίδιος, πώς γνωρίζει ποιοι είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι σε κάθε πόλη ή κωμόπολη της χώρας για να έρθουν στο σχολείο και να τον βοηθήσουν να κάνει τα εργαστήρια, τα διαδραστικά παιχνίδια, τα βιωματικά εργαστήρια, τα θεατρικά δρώμενα για θέματα όπως «βιολογικό και κοινωνικό φύλο», «αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα», «έμφυλα στερεότυπα και διακρίσεις με βάση το φύλο στην οικογένεια, στην εργασία και στην κοινωνία»;
Η απάντηση είναι απλή. Πουθενά δεν τα έμαθε αυτά ο Έλληνας καθηγητής. Απλώς, εκεί στο υπουργείο και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σκέφτηκαν πόσο σούπερ προοδευτικό και «αριστερό» θα ήταν να το έβαζαν το θέμα στα σχολεία. Μετά σκέφτηκαν πως θα ήταν ακόμα πιο σούπερ αν το έβαζαν στα Γυμνάσια, ώστε να ενημερωθούν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία. Και ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ με την σκέψη ώστε έστειλαν μια εγκύκλιο γραμμένη στο πόδι, σαν κακογραμμένη έκθεση ιδεών από αυτές που γράφαμε στο σχολείο, και πέταξαν το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς.
Γιατί το θέμα σε αυτή τη ζωή είναι να έχεις σπουδαίες ιδέες, και να έχεις και εξουσία. Μετά, όλο και κάποιους καημένους θα βρεις για να τρέχουν να υπηρετήσουν την μεγαλοφυΐα σου. 

Thursday, January 26, 2017

Η δεύτερη ευκαιρία - Ιανουάριος 2017

Όπως είχα γράψει εδώ: (http://polyk.blogspot.com.au/2016/10/blog-post_26.html) αποφάσισα, 16 χρόνια μετά την πρώτη μου ποιητική συλλογή που είχε τίτλο «Ο Μυθοποιός», να δημοσιεύσω την 2η ποιητική μου συλλογή στο πολύ φιλόξενο λογοτεχνικό περιοδικό Fractal.
Τα ποιήματα δημοσιεύονται σε τετράδες, και η τετράδα των ποιημάτων του Ιανουαρίου δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες, εδώ: http://fractalart.gr/polichronis-koutsakis-4-poems/
Για όσους θέλουν να διαβάσουν τα ποιήματα των προηγούμενων μηνών, τα links ακολουθούν.


Tuesday, January 24, 2017

Κριτική του Kirkus Reviews για το «Αθηναϊκό Μπλουζ» - Review of Athenian Blues by Kirkus Reviews

Το Kirkus Reviews, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι ένα από τα σημαντικότερα περιοδικά στον χώρο της λογοτεχνίας, αφού γράφει κριτικές για βιβλία εδώ και 83 χρόνια από το 1933. Οπότε, θα ήταν τιμή μου και μόνο που αποφάσισε να γράψει κριτική για το «Αθηναϊκό Μπλουζ», δύο μήνες πριν το βιβλίο κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ – πολύ περισσότερο το τι γράφει στην κριτική αυτή. Η κριτική του περιοδικού παρουσιάζει αρχικά πολύ ζεστά την υπόθεση του βιβλίου, και, παρόλο που σημειώνει ότι διαφωνεί σε ένα θέμα που αφορά την πλοκή, καταλήγει ότι ο Στράτος Γαζής είναι ένας ήρωας στον οποίο είναι δύσκολο να αντισταθεί ο αναγνώστης. Ήταν πολύ ωραία παρέα, αυτή η κριτική, καθώς ταξίδευα πίσω από την Ελλάδα στην Αυστραλία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο περιοδικό.
Kirkus Reviews, based in New York, is one of the major book review magazines in the world, as it has been writing book reviews for 83 years. It would have been an honor just to have “Athenian Blues” reviewed by the magazine two months before its publication in the USA, let alone to read what the specific review wrote. The review presents the story very warmly, and although it points to an issue in the plot that the reviewer disagrees with, it finishes by stating that Stratos Gazis is a hero that is hard to resist. It was great company, to read this review as I was traveling back to Greece from Australia. A big thanks to Kirkus Reviews.


Monday, January 23, 2017

Έχει πιο κάτω κι από δω

Η αριστεία συνεχίζει γερά, με την καθοδήγηση της κυβέρνησης Τσίπρα. Αφού πρώτα τον είχαν υποβαθμίσει, στέλνοντάς τον σε ανενεργό πόστο, προχθές αποστράτευσαν τον Μανώλη Σφακιανάκη, τον άνθρωπο που κυνήγησε όσο κανένας μέχρι σήμερα στην Ελλάδα το ηλεκτρονικό έγκλημα.
Θυμίζω ότι πέρυσι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε υπονοήσει ότι ο Σφακιανάκης είχε υποβαθμιστεί επειδή είναι ένας κοινός δημοσιοσχεσίτης:
Εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο, κι άλλο ένα, κι άλλο ένα, στην κυβέρνησή μας. Ένα μεγάλο μπράβο που σε όλα τα επίπεδα μας δείχνετε καθημερινά, εσείς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι αυτό το πηγάδι έχει κι άλλο πάτο.



Wednesday, January 18, 2017

Απόψε, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Για λίγες ώρες ακόμα, παραμένω πολύ πιο τυχερός από τους υπόλοιπους Χανιώτες. Γιατί είχα την τύχη να ακούσω χθες, στην πρόβα της σημερινής παρουσίασης-παράστασης του "Αθηναϊκού Μπλουζ", τους Coretheband να παίζουν μπλουζ που γράφτηκαν 60-70 χρόνια νωρίτερα και δεν πίστευα αυτό που άκουγα.
Απόψε, στις 7μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, όσοι καταφέρετε να έρθετε, νομίζω πως θα περάσετε πολύ-πολύ καλά.


Monday, January 16, 2017

Χαρά και ευτυχία στη χώρα

Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα μου άρεσε πάρα πολύ η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Μου άρεσε περισσότερο απ’ όλα που συμφώνησαν να πορευτούν παρέα, έτσι γενικά. Κι εσείς, στην ζωή σας και στην δουλειά σας, δεν συμφωνείτε κάθε μέρα με ανθρώπους να συνεργαστείτε στα τυφλά, χωρίς να έχετε ιδέα για το πώς θα συνεργαστείτε; Τι εννοείτε «όχι»; Σας βρίσκω très passé, πολύ ξεπερασμένους, στον τρόπο σκέψης σας. Δεν είστε hip, μοντέρνοι τύποι δηλαδή όπως η Φώφη και ο Γιώργος. Οι οποίοι, στην ανακοίνωση που έβγαλαν, λένε ότι: «τα περαιτέρω διαδικαστικά και οργανωτικά βήματα της συνεργασίας θα εξειδικευθούν σύντομα, αφού προηγουμένως συζητηθούν στα πολιτικά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών».
Δηλαδή αποφασίζουμε τα δυο μας να συνεργαστούμε, γενικώς και αορίστως, και το πώς θα γίνει η συνεργασία θα το δούμε στην πορεία. Μαζί να’ μαστε, μπας και πάρουμε μερικά ψηφαλάκια παραπάνω (Φώφη) και μπας και ξαναμπούμε στην Βουλή (Γιώργος) και όπως να’ μαστε. Σάμπως είχαμε ποτέ τίποτα να χωρίσουμε, εκτός από την ανάγκη μας για εξουσία;
Και, όπως διαβάζω στις ειδήσεις, εκτός του Γιώργου Παπανδρέου και αρκετά άλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιστρέφουν χαρωποί-χαρωποί.
Σκέφτονται μάλλον πως, όλο και κάποιοι ψηφοφόροι που πίστεψαν σε αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=XaltMLTUTaY
και τώρα φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα γυρίσουν στο ΠΑΣΟΚ, ελπίζοντας πως το κόμμα που μοίραζε δανεικά λεφτά επί δεκαετίες θα ξαναρχίσει να τα μοιράζει.
Γιατί, καλύτερος είναι ο Αρτέμης Σώρρας που θα μοιράσει 1 τρις;

Friday, January 13, 2017

To βίντεο της παρουσίασης του "Αθηναϊκού Μπλουζ" και του "Δεν είσαι εδώ" στον ΙΑΝΟ

Για όσους δεν κατάφεραν να είναι εκεί χθες, ο ΙΑΝΟΣ βιντεοσκόπησε ολόκληρη την παρουσίαση του "Αθηναϊκού Μπλουζ" και του "Δεν είσαι εδώ". Μπορείτε να την δείτε εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=pIRV7_CkkcE

Monday, January 09, 2017

To θέμα είναι να διασκεδάζεις

12 Σεπτεμβρίου 2016. Ο Νίκος Φίλης δηλώνει: "Σήμερα είναι μια μέρα χαράς για τα σχολεία. Μετά από 30 χρόνια ξεκινούν χωρίς κενά, όλοι οι δάσκαλοι είναι στην θέση τους":
26 Οκτωβρίου 2016: Με 6000 κενά στα σχολεία κλείνει ο Οκτώβριος.
7 Ιανουαρίου 2017: ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου θέτει ως στοίχημα να ανοίξουν τα σχολεία τον ερχόμενο Σεπτέμβρη χωρίς κενά. Προσθέτει ότι το στοίχημα είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να κερδηθεί, αφού τα κονδύλια θα αξιοποιηθούν με πιο ορθολογικό τρόπο (δηλαδή με πιο ορθολογικό τρόπο από τον τρόπο του Φίλη, που είχε φροντίσει, δήθεν, τα σχολεία να ανοίξουν χωρίς κενά).
Την ίδια ώρα, στην «Αυγή» ο Θανάσης Καρτερός, ξέρετε, αυτός που δήλωσε ότι γαμεί το Χάρβαρντ (http://polyk.blogspot.gr/2016/07/blog-post.html) επιτίθεται εις βάρος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσόγονου, και λέει πως δεν του αρέσει ούτε το πώς στέκεται, ούτε το πώς μιλάει ο Χρυσόγονος. Θα μου πείτε, τι σχέση έχει το πώς στέκεται ένας άνθρωπος; Τι είναι ο Καρτερός, φυσιοθεραπευτής; Είναι προφανής η άγνοιά σας – ο Θανάσης Καρτερός γνωρίζει όλες τις επιστήμες. Ο λόγος που επιτέθηκε στον Χρυσόγονο είναι ότι ο Χρυσόγονος τόλμησε να δηλώσει πως έχει δύο χρόνια να δει τον Τσίπρα για να μιλήσουν για ευρωπαϊκά θέματα, και ότι ο Τσίπρας ενημερώνεται προφανώς για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον (περιβόητο πια) κ. Καρανίκα!
Εγώ νομίζω πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει πολύ γρήγορα να παραιτηθεί ο κ. Χρυσόγονος, διότι απλούστατα δεν είναι δυνατόν να εμφανίζονται άνθρωποι που δεν στέκονται σωστά και δεν αρέσουν στον Θανάση Καρτερό. Φαντάζεστε να βλέπει μπροστά του συχνά τέτοιους ανθρώπους και να πέσει η λίμπιντό του; Μπορεί, τότε, να αναγκαστεί να σταματήσει κάποια στιγμή να γαμεί το Χάρβαρντ!
Α, και όλοι όσοι τραβάτε τα μαλλιά σας, καθημερινά, όλοι όσοι σκέφτεστε ότι δεν είναι δυνατόν να μας αξίζει μια τέτοια κυβέρνηση πρέπει να κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη και να αναρωτηθείτε γιατί εκνευρίζεστε, αντί να απολαμβάνετε όσα συμβαίνουν. Έχετε διασκεδάσει ποτέ τόσο πολύ, στο παρελθόν;


Friday, January 06, 2017

Πρώτες Κριτικές και Παρουσιάσεις για το Αθηναϊκό Μπλουζ/First reviews and presentations for Athenian Blues

Μια πολύ καλή, και μια καλή κριτική για το "Αθηναϊκό Μπλουζ" από κριτικούς στην Αγγλία που το διάβασαν μια βδομάδα πριν κυκλοφορήσει.
Όσον αφορά στη δεύτερη κριτική, ο συγγραφέας Russell James που την έγραψε έχει δίκιο σε αυτό που γράφει, ότι δηλαδή το βιβλίο έχει πολλές ανατροπές στην υπόθεση – έτσι ακριβώς ήθελα να το γράψω. Ο ίδιος δηλώνει ότι προτιμάει πιο απλές ιστορίες, αλλά λέει πολλά καλά λόγια για το βιβλίο και τον ευχαριστώ πολύ.

Two presentations/reviews (one very good and the second quite nice) on "Athenian Blues" by reviewers who read the book a week before its publication.
In regards to author Russell James' review, he is correct in what he writes, that the book has multiple plot twists – that’s exactly the way I wanted to write it. He explains that he prefers more clean and sparse plots, but he also has quite a few good things to say about the book and I sincerely thank him for his time to read the book and write the review.


Tuesday, January 03, 2017

Για τους ανυπόμονους/For the impatient ones

(Από σήμερα κάποια posts θα είναι δίγλωσσα)
Για όσους είναι ανυπόμονοι, ή απλώς προτιμούν να διαβάζουν τα βιβλία στα αγγλικά σε ηλεκτρονική έκδοση, το «Αθηναϊκό Μπλουζ» κυκλοφόρησε μόλις στην αγγλική του έκδοση, για το Kindle (Amazon) και για το Nook (Barnes and Noble).
Τα links, παρακάτω. Όσοι είναι δεινόσαυροι σαν και μένα και προτιμούν να πάρουν το κανονικό βιβλίο στα χέρια τους, θα περιμένουν μέχρι τις 12 Ιανουαρίου και για την ελληνική έκδοση, από τις εκδόσεις Πατάκη, και για την αγγλική (https://www.amazon.co.uk/Athenian-Blues-Pol-Koutsakis/dp/1908524766/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1483458636&sr=1-1), από τον Bitter Lemon Press.
Τα links για τo e-book:
For those who are impatient, or simply prefer to read e-books, ATHENIAN BLUES has just been made available for download both for Kindle and for Nook.
You can find the links below.
Those of you who are dinosaurs, like me, and prefer to hold the actual book in their hands, will have to wait until January 12 for the English version, from Bitter Lemon Press (available from Amazon UK, https://www.amazon.co.uk/Athenian-Blues-Pol-Koutsakis/dp/1908524766/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1483458636&sr=1-1). The book comes out in Australia in February and in the USA in April.
The links for the e-books:



Monday, January 02, 2017

Απέναντι στο τέρας

Ναι, το ξέρω ότι είναι χρονιάρες μέρες και πρέπει να είμαι πιο γλυκούλης.
Μόνο που με τα «πρέπει» δεν τα πάω πολύ καλά.
Έγιναν δύο πράγματα αυτή την εβδομάδα που με έκαναν να σκεφτώ πως αν δεν αλλάξουν μυαλά οι δήθεν «προοδευτικοί» άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, τότε έχουμε να δούμε πολλούς ακροδεξιούς, κήρυκες του μίσους να παίρνουν την εξουσία. Διότι αυτοί οι κήρυκες του μίσους δεν κερδίζουν τις εκλογές. Οι αντίπαλοί τους είναι που τις χάνουν, που θρέφουν τέρατα χωρίς να το καταλαβαίνουν. Και για ένα από αυτά τα τέρατα θέλω να σας πω σήμερα, το τέρας της πολιτικής ορθότητας.
Το πρώτο τρελό πράγμα που συνέβη λοιπόν, πριν λίγες μέρες, ήταν ότι ο σπουδαίος κωμικός Στιβ Μάρτιν (πρωταγωνιστής, ανάμεσα σε πολλές άλλες επιτυχίες, στην καταπληκτική κωμωδία “Dirty Rotten Scoundrels” μαζί με τον Μάικλ Κέιν) έγραψε ένα tweet για να αποχαιρετίσει την Κάρι Φίσερ, την πριγκίπισσα Λέια του Star Wars. Έγραψε λοιπόν ότι: «Όταν ήμουν νέος, η Κάρι Φίσερ ήταν το πιο όμορφο πλάσμα που είχα δει. Αποδείχτηκε πως ήταν και ευφυής και πνευματώδης».
Και του την έπεσαν κάποια δηθεναριά δημοσιογράφοι όπως και χρήστες του twitter ότι τάχα ήταν σεξιστικό το σχόλιό του, ότι η ίδια η Κάρι Φίσερ δεν ήθελε να είναι σύμβολο του σεξ, ότι τέτοιο σχόλιο δεν θα γραφόταν ποτέ για άντρα, κλπ, ώσπου ο Στιβ Μάρτιν αναγκάστηκε να σβήσει το σχόλιό του για να μην συνεχιστεί ο ντόρος, ενώ το μόνο που ήθελε ήταν να την αποχαιρετίσει με τον τρόπο του.
Μιλάμε για κανονικότατη ανωμαλία εδώ, όσων την «έπεσαν» στον Μάρτιν. Μιλάμε για ανθρώπους που αρνούνται να παραδεχτούν το στοιχειώδες, ότι δηλαδή πάντα όταν συναντάμε κάποιον την πρώτη εντύπωση μας την προσφέρουν τα μάτια μας, και μετά βεβαίως θα λειτουργήσουν και οι υπόλοιπες αισθήσεις μας και το μυαλό μας. Αλλά τα μάτια κάνουν την πρώτη επαφή, και το να είναι κάποιος άνθρωπος όμορφος στα μάτια σου προφανώς δεν οδηγεί σε οποιοδήποτε συμπέρασμα για την ευφυΐα του, ούτε σημαίνει πως η ευφυΐα του δεν σε ενδιαφέρει. Μήπως να σταματήσουμε να κοιταζόμαστε, για να ικανοποιηθούν κάμποσα μυαλά που δεν την παλεύουν;
Για να έρθουμε στα εντός Ελλάδας, το δεύτερο που συνέβη έχει να κάνει με την αποφυλάκιση του δολοφόνου/σατανιστή Ασημάκη Κατσούλα, για τον οποίο διάβασα κείμενα και σχόλια που έλεγαν ότι καλώς αποφυλακίστηκε αφού έμεινε 23 χρόνια στη φυλακή, και ο στόχος της φυλακής πρέπει να είναι να σωφρονίσει κάποιον, όχι να τον τιμωρήσει.
Θα μπορούσα να ξεκινήσω από την γελοιότητα του τελευταίου επιχειρήματος, αφού πριν τέσσερα χρόνια ο Κατσούλας φέρεται να έχει εμπλακεί σε υπόθεση τηλεφωνικής σεξουαλικής παρενόχλησης κοριτσιών 10 και 11 χρονών. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πριν δέκα χρόνια σε μια άδειά του από τις φυλακές είχε εμφανιστεί σε μια κοπέλα ως αστυνομικός με στόχο να την αποπλανήσει.
Αλλά δεν θα κολλήσω στον σωφρονισμό. Ας πούμε πως έχει σωφρονιστεί πλήρως.
Ο Κατσούλας, ως αρχηγός της παρέας των σατανιστών, είχε δολοφονήσει μια 28χρονη κοπέλα, μητέρα δύο παιδιών, και ένα 14χρονο κορίτσι.
Έτσι απλά. Ούτε εν βρασμώ ψυχής, όπως γίνονται κάποιες δολοφονίες, ούτε επειδή υπήρχε οποιοδήποτε ελαφρυντικό. Δολοφόνησε δυο κοπέλες και άφησε δυο παιδιά ορφανά, έτσι.
Τιμωρήθηκε από το δικαστήριο με δύο φορές ισόβια. Τα δύο φορές ισόβια, μία φορά για την κάθε κοπέλα, μετατράπηκαν σε 23 χρόνια. Δηλαδή το να δολοφονήσεις ένα κορίτσι τιμωρείται με έντεκα και μισό χρόνια φυλακή. 
Και τώρα, στα 44 του, βγαίνει έξω για να συνεχίσει τη ζωή του.
Τέτοιες αποφάσεις, όπως και οι γρήγορες αποφυλακίσεις επικίνδυνων εγκληματιών με τον νόμο του μέχρι πρόσφατα υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλου δεν πηγαίνουν μόνο κόντρα στην καρδιά αλλά και στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων που εγώ τουλάχιστον γνωρίζω.
Και όταν πιέζεται ή προσβάλλεται το μυαλό και η καρδιά των ανθρώπων, όπως συχνά συμβαίνει στις προσπάθειες επιβολής μιας δήθεν «προοδευτικότητας», τότε οι άνθρωποι οδηγούνται να επιλέξουν όποιον βλέπουν να αντιτίθεται σε αυτήν την «προοδευτική» καταπίεση. Και αυτές τις ευκαιρίες ψάχνουν διάφοροι πολύ επικίνδυνοι τύποι για να «πουλήσουν» την δήθεν αντίθεσή τους στην πολιτική ορθότητα, την δήθεν αντισυστημικότητά τους για να αρπάξουν την εξουσία και να εγκαθιδρύσουν το μίσος.
Αφού μοιράζουν όλοι ευχές για τον καινούργιο χρόνο, να μία ακόμα από μένα: να τελειώνουμε με το τέρας της πολιτικής ορθότητας.